Cât te costă nunta: calculator buget nuntă

De cele mai multe ori, învoiala de acasă nu e aceeași cu cea din târg, iar astfel, de cele mai multe ori constatăm la finalul socotelilor, că bugetul unei nunți poate să ajungă cu aproximativ 30 de procente mai mult decât ceea ce am bugetat inițial.

Pentru a putea controla eficient bugetul nunții, avem nevoie de oferte reale de piață. Iar asta înseamnă mult timp consumat cu contactarea furnizorilor.

Noi am făcut asta deja pentru ca tu să salvezi timp!

Metoda eficientă de gestionare unui asemenea eveniment este un calculator de buget de nuntă. Folosind calculatorul EpicPlan, poți afla o estimare de cost pentru nunta ta în funcție de locație și numărul de invitați.

Mai mult, costul rezultat vine cu o detaliere per serviciu/produs bazată pe oferte deja primite de la numeroși furnizori de interes.

Calculatorul nostru de buget pentru nuntă te va ajuta să preîntâmpini necunoscutul și să te asiguri că estimarea costului mult așteptatului eveniment este cât mai aproape de realitate!

Folosește-l, e gratuit! Tot ce trebuie să faci este să completezi numele, localitatea, numărul de invitați și adresa e-mail pentru acces imediat.

Calculează-ți costul nunții

Prin completarea formularului vă exprimați acordul cu politica noastră de prelucrare a datelor.

Vrei să deții controlul, pas cu pas, asupra planificării nunții tale și să te asiguri că nu ți-a scăpat nimic?

  • Controlul bugetului
  • O listă complexă de activități pentru planificarea nunții tale
  • Gestionarea listei de invitați
  • Aranjarea invitaților la mese
  • Modele invitații online și pentru print

Vrei să deții controlul, pas cu pas, asupra planificării nunții tale și să te asiguri că nu ți-a scăpat nimic?

  • Controlul bugetului
  • O listă complexă de activități pentru planificarea nunții tale
  • Gestionarea listei de invitați
  • Aranjarea invitaților la mese
  • Modele invitații online și pentru print

Elementele de luat in considerare atunci cand iti calculezi bugetul de nunta

Mâncare și băutură

Mâncarea și băutura reprezintă o parte majoră din experiența unei nunți (nimeni nu își dorește invitați nemulțumiți), așa că nu e tocmai surprinzător că veți cheltui o mare parte din bugetul total pe ce se va consuma la mese.


Cateringul pentru nuntă poate fi asigurat de locul în care organizați evenimentul ori, după caz, s-ar putea să fiți nevoiți să angajați o firmă externă de catering. Tot ce trebuie să rețineți când vine vorba de acest aspect este că, în general, costul pentru mâncarea și băutura din cadrul unei nunți va fi evaluat „per persoană”.

Aranjamente florale și decorațiuni

Indiferent dacă vreți orhidee, trandafiri sau bujori în aranjamentele voastre florale, acestea se pot întotdeauna scumpi. Probabil va trebui să alocați o parte decentă din bugetul total al nunții aranjamentelor florale dacă vă imaginați că acestea joacă un rol semnificativ în decorul ceremoniei sau recepției.


Factori precum locul și perioada anului vor afecta prețul. De exemplu, floarea soarelui și hortensiile sunt ambele sezoniere vara și, prin urmare, mai ieftine la acea perioadă, dar dacă le doriți pentru o nuntă de iarnă, va trebui să plătiți puțin mai mult.

Cununie civilă și religioasă

Nu există nicio îndoială că alegerile pe care le faceți cu privire la ziua nunții voastre pot avea un impact menționabil asupra costului total, însă trebuie să țineți cont că o parte din cost va fi alocat taxelor legale pe care toată lumea trebuie să le achite în așa context, de la cununia civilă, la toate aspectele administrative ale cununiei religioase.

Foto & video

După luni de planificare și ani de visat, ziua nunții zboară într-o clipă. De aceea, fotograful este unul dintre cele mai importante elemente dintr-o nuntă bine organizată – ei surprind fiecare moment, astfel încât să puteți păstra amintirile pentru o viață. În timp ce stilurile de fotografie de nuntă variază – unii profesioniști înclină spre imagini luminoase, în timp ce alții preferă imagini dramatice sau în stil documentar – acestea nu afectează de obicei prețul cerut de un fotograf. În schimb, costurile se bazează mai mult pe experiență și cerere la nivel de piață.

Muzică

Cât de mult trebuie să bugetați pentru muzica de la nuntă depinde de mulți factori, dar primul lucru care va afecta prețul este tipul de muzicieni sau DJ pe care doriți să-i angajați. Cauți o trupă de jazz pentru recepție? Ori un DJ care să pună muzica voastră favorită până la final?


Muzicienii angajați strict pentru ceremonie ar putea fi relativ mai ieftin de angajat decât o formație care să cânte întreaga noapte, având în vedere că vor petrece mai puțin timp interpretând. Cu toate acestea, nivelul de expertiză al muzicianului, precum și tipul de muzică pe care va trebui să o cânte, vor afecta costul.

Invitații și alte materiale

Invitațiile de nuntă trebuie să vă reprezinte. Factori precum tipul hârtiei, elementele de design și plicurile decid exact cum vor arăta și se vor simți invitațiile voastre. Majoritatea oamenilor nu realizează câte varietăți de hârtie există pentru invitațiile de nuntă. Ți-ai imaginat întotdeauna invitațiile tale de nuntă legate cu o fundă delicată? Ori mai degrabă preferi aspectul unui sigiliu de ceară cu o ștampilă personalizată? Aceste costuri în plus sunt adăugiri care vă pot face invitațiile unice.

Transport și cazare

Costul mediu pentru transport pentru o nuntă variază în funcție de locația aleasă, de tipul de vehicul pe care îl închiriați și de numărul de ore necesare transportului invitaților. De asemenea, costurile cazării vor fi influențate de numărul de invitați și prioritățile impuse de circumstanțele sociale și familiale.

Alte cheltuieli

În funcție de cum vă imaginați că ar trebui să funcționeze nunta ideală, orice alte cheltuieli în plus țin strict de alegerile personale și de detaliile pe care doriți să le includeți (photobooth, divertisment, etc).
Prețul unei nunți poate fi substanțial, iar ceremonia medie costă din ce în ce mai mult de la an la an, dar este posibil să vă gestionați cheltuielile optim și să plătiți mai puțin cu ajutorul calculatorului EpicPlan. Pentru a vă ajuta să vă dați seama cât veți cheltui în ziua cea mare, acest calculator de costuri oferă un cadru de bugetare pentru întreaga ceremonie și nu numai, oferind de asemenea posibilitatea de a observa modul în care ajustarea cheltuielilor individuale va afecta totalul.