Așezarea invitaților la masa de nuntă

Platforma EpicPlan este echipată cu toate ustensilele necesare ca tu să îți poți organiza evenimentul cu cât mai puțin efort, printre ele numărându-se și un tool complet de organizare mese nuntă, fiindcă știm cu toții cât de epuizant poate deveni acest aspect!

Nu pierde numărătoarea!

Mai întâi de toate, pentru a putea eficientiza întregul proces, aplicația noastră te ajută să înregistrezi și ți evidența numărului total de persoane pe care dorești să le ai aproape în ziua marelui eveniment. 

Fie că e vorba de o nuntă mică, în familie, alături de prietenii apropiați și de familie, iar lista de invitați nu depășește 50 de persoane ori fie că te decizi că petrecerea trebuie să fie una numeroasă, plină de voioșie, EpicPlan te ajută să drămuiești așezarea la mese indiferent de cât de mulți invitați va avea nunta ta.

Folosește un sistem alfabetic

Vă întrebați dacă o diagramă a locurilor la nuntă ar trebui să listeze numele invitaților în ordine alfabetică sau în funcție de cine se cunoaște cu cine? 

Pentru claritate și ușurință, cel mai bine este să aranjați numele oaspeților în ordine alfabetică după numele de familie, urmat de numărul de masă alocat. 

Dacă doriți o nuntă mare, ar fi bine să rezistați nevoii de a grupa oaspeții după numărul mesei, fiindcă va dura mult timp ca oaspeții să-și găsească locurile alocate și va avea ca rezultat o aglomerare deloc necesară pe măsură ce oaspeții se înghesuie pentru a-și primi masa. 

Optimizează totul vizual

Este mai mult decât necesar să poți vizualiza totul în miniatură pentru a putea lua decizii concrete și a face mutări. 

De aceea, platforma noastră oferă în secțiunea de așezare la mese la nuntă o prezentare vizuală a celor mai importante aspecte: număr de invitați, număr de mese, locuri disponibile și o listă de așezare invitați la nuntă ordonată alfabetic crescător sau descrescător, după placul fiecăruia.

Este imperios necesar să ai o schemă bine întocmită a ordonării invitaților pentru a nu omite detalii importante și pentru a te asigura că familia și prietenii sunt așezați cum se cuvine.

Elementele de luat in considerare atunci cand planifici organizarea meselor la nuntă

Nu te lăsa pe ultima sută de metri

Planificați și creați graficul de locuri pentru nuntă cu cel puțin două până la trei săptămâni înainte de aceasta, odată ce ați primit toate confirmările din partea invitaților. Acest lucru  înseamnă că va trebui să setați termenul limită pentru confirmări cu măcar o lună înainte de nuntă.

Firma de catering va dori de asemenea un număr de persoane cu cel puțin o săptămână înainte de data nunții și veți avea nevoie de câteva zile pentru a intra în contact și a organiza totul împreună cu furnizorii.

Mai întâi de toate se așază mirii

Tu și noul tău soț veți fi în centrul atenției toată seara, așa că așezați-vă într-o zonă centrală, foarte vizibilă. O opțiune ar fi să stați la o masă cu nașii și cei mai apropiați prieteni, undeva cu locurile în mijloc. Sau, ați putea sta cu părinții pentru a păstra familia aproape.

O altă opțiune populară este să stai cu noul tău soț la o masă rezervată doar pentru voi doi, ca să vă puteți bucura de intimitate de fiecare dată când vă întoarceți la masă.

Decide ce au oaspeții în comun

Deși nu trebuie neapărat să-i așezați exact în funcție de grupul lor, ar trebui să începeți să vă faceți o imagine mai clară despre cine se cunoaște cu cine. Luați în considerare, de asemenea, vârstele, interesele, domeniile de lucru ale tuturor oaspeților.

Toate acestea sunt subiecte firești de conversație, astfel fiți atenți să așezați invitații cu cei cu care sunt deja familiarizați sau au lucruri în comun. Fiți plini de tact până la cele mai mici detalii pentru a nu vă crea un factor de stres în ziua nunții și implicit a petrecerii.

organizare eveniment restrans
organizare botez

Creează o masă separată pentru copii

Copiii se simt mult mai confortabil în preajma altor copii (și mai puțin în largul lor în preajma unor adulți), așa că dacă vor fi copii la nunta ta, așază-i împreună la o masă separat concepută pentru ei. Pune la dispoziție activități și jocuri la masa lor pentru a-i menține ocupați.

Dacă copiii se distrează, acest lucru le permite părinților să aibă o mică pauză și să se bucure de festivități. Cu toate acestea, dacă fetița care presară flori și băiețelul care aduce inelele sunt singurii copii prezenți, așază-i împreună cu părinții lor.

Gândiți-vă la nevoile tuturor invitaților

Când vine vorba de așezarea invitaților la masă, asigurați-vă că luați în considerare nevoile tuturor oaspeților.

Așezați invitații în vârstă în apropierea coridoarelor și ieșirilor, astfel încât să poată intra și ieși cu ușurință.

De asemenea, este o idee bună să țineți oaspeții mai în vârstă și pe cei cu copii departe de trupă sau difuzoare.

Vrei să deții controlul, pas cu pas, asupra planificării nunții tale și să te asiguri că nu ți-a scăpat nimic?

  • O listă complexă de activități pentru planificarea nunții tale
  • Gestionarea listei de invitați
  • Aranjarea invitaților la mese
  • Controlul bugetului
  • Modele invitații online și pentru print

Vrei să deții controlul, pas cu pas, asupra planificării nunții tale și să te asiguri că nu ți-a scăpat nimic?

  • O listă complexă de activități pentru planificarea nunții tale
  • Gestionarea listei de invitați
  • Aranjarea invitaților la mese
  • Controlul bugetului
  • Modele invitații online și pentru print