Lista de invitați la nuntă

Când vine vorba de lista cu invitați pentru nuntă, e destul de dificil să reduci din numărul acestora fără a stârni nicio tensiune, fie că e vorba de o nuntă modernă sau una tradițională.  Astfel, cum vă reduceți lista de invitați la un număr rezonabil și accesibil? Vești bune – există câteva tehnici pe care le puteți folosi pentru a face acest lucru rapid și fără prea multă zarvă, iar EpicPlan vă stă la dispoziție pentru a simplifica întregul proces.

Decide asupra unui număr de invitați

Platforma EpicPlan deține, printre alte instrumente de folos, un tool care te ajută să creezi o listă de invitați la nuntă drept model, foarte bine întocmit. 

Poți adăuga fiecare invitat pe rând, ținând cont dacă acesta va participa singur sau împreună cu partenerul și, în mod evident, având posibilitatea de a vizualiza în timp real toți oaspeții pe care îi doriți alături în ziua cea mare. 

Astfel, este mult mai ușor să țineți evidența numărului acestora, care, știm cu toții, are tot potențialul să crească peste așteptările noastre inițiale.

Creează o clasificare concretă

După stabilirea numărului de invitați, este important să îi clasificați pe baza mai multor criterii. 

Mai întâi de toate, puteți să decideți la ce masă va fi așezat fiecare și din ce grup face parte. Membrii familiei și prietenii din facultate nu pot fi așezați neapărat împreună, nu-i așa? 

Mai mult de atât, în cadrul aceluiași tool puteți ține cont de meniurile vegetariene ale oaspeților dumneavoastră, pentru a putea anunța din timp firma de catering în legătură cu existența unor opțiuni variate.

Printează întregul plan de acțiune

La final, după ce ați înregistrat toate detaliile specifice fiecărui invitat în parte, aveți posibilitatea de a verifica, modifica, și chiar trimite invitațiile direct din listă. 

Dacă vi se pare că numărul oaspeților voștri este prea mare, puteți oricând să ștergeți persoane de pe listă. 

După ce totul arată optim pentru voi, lista și toate elementele ei pot fi printate cu ușurință, ca voi să vă bucurați de un sistem optim care să vă ajute să vizualizați și verificați oricând cine va petrece cu voi în ziua evenimentului mult așteptat.

 

Elementele de luat in considerare atunci când planifici lista de invitați la nuntă

Luați decizii echilibrate

Este de înțeles că doriți să mențineți costurile de catering și locuri la minim, dar cel mai probabil tu și viitorul tău soț cunoașteți mult mai mulți oameni decât v-ați imaginat. Este important să conștientizați împreună, pe parcursul întocmirii listei, câți invitați vă permiteți să chemați la nuntă pentru a echilibra dorințele personale cu bugetul stabilit. 

Împărțiți invitații într-unul din următoarele două moduri: primul sau cel tradițional presupune să oferiți treimi egale ție și mirelui tău, părinților tăi și părinților lui. Al doilea, cel modern, presupune să păstrați 100% din invitați ca și cuplu, și să îi împărțiți între voi în funcție de context.

 

Interesați-vă asupra pachetelor promoționale per invitat

Puteți oricând să întrebați locul în care vă organizați nunta ori firma de catering angajată dacă dețin oferte per familie invitată ori meniuri pentru copii la cost, evident, redus. 

Există diferiți comercianți care oferă pachete promoționale pentru diferite instanțe de organizare a tuturor invitaților la nuntă.

Stabiliți o regulă clară pentru Plus-Ones

Prietenii tăi se află în diferite stadii de relație alături de partenerii lor, așa că unde impui limite? Se sugerează să faceți și transmiteți tuturor o regulă clară și rapidă. 

De exemplu, țineți cont dacă vă cunoașteți cu partenerii prietenilor voștri ori îi doriți alături de voi în ziua cea mare sau nu, în funcție de cât de restrânsă sau mare doriți să vă fie nunta și comunicați-le aceste aspecte. Plus-Ones pot adăuga considerabil listei voastre de invitați și să vă depășească bugetul.

 

Creați o politică și pentru copii

Același lucru este valabil și pentru copii. Dacă le ceri părinților să-și lase copiii acasă, fii consecvent. Poți recomanda o limită de vârstă și să permiți ca doar copiii de peste 14 ani să participe la nuntă alături de părinții lor. 

Ține cont totuși că orice excepție de la această regulă trebuie explicată părților înainte de ziua cea mare, fie că e vorba de membrii ai familiei sau copiii celor mai buni prieteni ai voștri.

 

Nu uitați de elementul reciprocității

Dacă ați participat la nunta unei prietene în ultimele 12 luni, ar fi politicos și dezirabil să o invitați la nunta voastră. Însă, înainte să o faceți, întrebați-vă dacă evenimentul vostru are o dimensiune similară cu al ei. 

Tu și partenerul tău doriți o ceremonie și petrecere intimă? Explicați situația, cei în cauză vor înțelege.

Stabiliți un termen limită

Probabil cel mai important aspect care vă poate ajuta să nu aveți surprize în ziua nunții când vine vorba de invitați, mese și meniuri este să stabiliți un termen limită clar de confirmare al participării la nuntă. 

Dacă nu primiți răspuns de la cineva până la data indicată pe invitație, sunați pentru a vă asigura. Furnizorul dumneavoastră de catering trebuie să știe din timp, ceea ce înseamnă că voi trebuie să știți mai devreme!

Vrei să deții controlul, pas cu pas, asupra planificării nunții tale și să te asiguri că nu ți-a scăpat nimic?

  • O listă complexă de activități pentru planificarea nunții tale
  • Gestionarea listei de invitați
  • Aranjarea invitaților la mese
  • Controlul bugetului
  • Modele invitații online și pentru print

Vrei să deții controlul, pas cu pas, asupra planificării nunții tale și să te asiguri că nu ți-a scăpat nimic?

  • O listă complexă de activități pentru planificarea nunții tale
  • Gestionarea listei de invitați
  • Aranjarea invitaților la mese
  • Controlul bugetului
  • Modele invitații online și pentru print