Așa cum v-am obișnuit, continuăm să vorbim despre subiecte de interes pentru organizarea nunții perfecte.

În acest articol vom povesti despre estimarea și gestionarea costului nunții. 

Odată stabilită data nunții, vă recomandăm să porniți de la buget, iar cel mai important detaliu de stabilit, încă de la început, este cu ce sumă vreți să rămâneți la final de nunta, după ce achitați toți furnizorii.

Platforma EpicPlan vă vine în ajutor și de această dată prin intermediul a două funcționalități la mare căutare: calculator buget de nuntă și gestionarea bugetului în cel mai mic detaliu.

Calculatorul nostru vă ajută să estimați costul nunții în funcție de localitate și număr de persoane, bazându-se în totalitate pe oferte reale din piață și oferă intervale de cost pentru fiecare serviciu/produs în parte.

Bineînțeles, dacă aveți nevoie să știți cam cât costă fiecare serviciu și ce vreți să păstrați sau să eliminați din lista conturată de noi, trebuie doar să analizați costurile detaliate (Butonul Vezi Detalii din calculatorul nostru).

Costul nunții depinde de alegerile făcute de voi la nivel de servicii și produse, dar și de ofertele pe care le primiți pentru fiecare serviciu și produs. Noi vă ajutăm cu o estimare a costului minim, mediu și maxim, pentru a ști de unde să plecați și cum să vă adaptați pe parcurs.


Puteți încerca calculatorul nostru, gratuit, accesând https://app.epicplan.ro/cat-costa-nunta

Estimare cost nuntă folosind calculatorul EpicPlan

A doua funcționalitate de care vorbeam, este cea de gestionare a bugetului în cel mai mic detaliu. 

Veți vedea că există o secțiune separată, după crearea contului, unde puteți ține evidența costurilor totale ale produselor și serviciilor necesare nunții voastre, precum și avansurile deja plătite.

Astfel, o să știți, în orice moment, cât costă fiecare serviciu/produs, cât ați plătit și cât mai aveți de plătit, lucru ce vă va ajuta să dețineți controlul costului nunții în cel mai mic detaliu. 

Mai mult, oricând vă doriți să reveniți asupra costurilor/serviciilor/produselor, o puteți face cu ușurință, găsind totul într-un singur loc. Nimic nu se pierde, veți continua, de fiecare dată, de unde ați rămas fără să rătăciți date.

Aici puteți regăsi ceea ce ne-am fi dorit noi să avem/găsim acum mai bine de 4 ani și de unde a pornit totul, așa cum ați văzut și în primul articol – EpicPlan sau Aventura Începutului

Platforma noastră vă ajută să estimați costurile și să gestionați eficient bugetul, bucurându-vă, în același timp, de transparență totală.

Mai departe, vom vorbi despre câteva lucruri practice care vă vor ajuta să vă asigurați că nu aduceți bani de acasă, asta dacă vă doriți să rămâneți cu bănuți în urma nunții pentru diferite cheltuieli ulterioare: luna de miere, o mașină, avansul la o locuință etc.

Decideți ce contează mai mult pentru voi: să organizați nunta indiferent de costuri (fără profit), să ieșiți pe zero sau să scoateți un anumit profit.

Dacă vreți să vă organizați nunta fără să vă gândiți la cost, just be wild, dați frâu liber imaginației și faceți tot ce vă dorește sufletul.

Sfaturi pentru a ieși pe plus la nuntă

Dacă vă doriți să ieșiți pe zero sau să rămâneți cu o anumită sumă de bani, așa cum discutam mai sus, este necesar să dețineți, în fiecare moment, controlul costurilor și să verificați balanța la nivel de săptămână/lună și uneori chiar la nivel de zi (pe măsură ce vă apropiați de ziua frumosului eveniment).

În aceste cazuri, este important să luați anumite decizii în funcție de costul și calitatea produsului, serviciului, furnizorului, programului nunții etc.

Spre exemplu, puteți opta doar pt DJ în loc de formație și DJ, puteți alege o sală mai simplă și un meniu mai puțin sofisticat, puteți alege un whisky mai ieftin, dar agreat de majoritatea amatorilor de whisky, puteți alege sau nu să organizați nunta cu ajutorul unui event planner etc. 

Vă recomandăm să vă asigurați că toate activitățile dorite sunt bifate în listă și au detalii completate, pentru a preîntâmpina eventuale cheltuieli neprevăzute foarte mari. 

De asemenea, pentru a putea calcula profitul nunții, cu aproximație, vă recomandăm să căutați informații legate de cât se dă la nuntă în localitatea respectivă. 

Indiferent de locația pe care o alegeți, oamenii dau cam la fel de persoană sau de cuplu. O sală luxuriantă presupune un meniu mai scump, iar profitul va fi mai mic sau spre zero. 

Darul de nuntă diferă în funcție de cât de apropiați sunt invitații și de posibilitățile lor financiare.

Nu vă așteptați ca invitații să se gândească că locația este mai scumpă sau mai ieftină și să își ajusteze darul în funcție de asta, cu excepția familiei și prietenilor apropiați care vor lua, cel mai probabil, și acest aspect în considerare. De cele mai multe ori, nuntașii dau la nuntă cât le-ați dat voi plus aproximativ 25% peste (dacă au trecut mai mulți ani de evenimentul lor). 

Cu cât aveți mai mulți invitați, cu atât profitul nunții va crește mai mult, ținând cont că sunt și multe costuri fixe (programele de entertainment, serviciile foto-video, serviciile de amenajare a sălii, ținutele, verighetele etc).

Nu uitați să luați în considerare și costurile de cazare pentru acele persoane din familie care vin de departe. Acesta este un cost mare și pentru familie este, în genere, acoperit de miri. Unii adaugă costul în dar, alții nu.

Prietenii și cunoștințele, de regulă, își plătesc singuri cazarea.

Pentru a evita surprize mai puțin plăcute, vă recomandăm să vă luați o marjă de eroare (până la 30% peste costul reieșit în urma calculelor voastre) și să vă ajustați, pe parcurs, anumite costuri la servicii și produse de care poate nu aveți neapărat nevoie la nuntă.

Pentru a vă asigura că dețineți controlul bugetului nunții voastre, vă invităm să vă faceți un cont gratuit.

Voi la ce anume nu ați face compromisuri de cost pentru nunta voastră?

Abonează-te la newsletter

Spune-ne părerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

No Comments Yet.

Previous
Lista de invitați și aranjarea la mese
Costul nunții