Faptul că timpul a devenit una dintre cele mai proeminente probleme ale vremurilor pe care le trăim acum, nu mai reprezintă o surpriză pentru nimeni. Mai mereu suntem pe fugă, încercând să rezolvăm cât mai multe lucruri în același timp, îmbinând cât de bine putem viața personală cu cea profesională, așa că, ne regăsim la final de zi epuizați, dar deseori împliniți că am reușit și astăzi să bifăm tot ce am avut pe listă. Sună cunoscut, nu-i așa?

 

În toată această rutină zilnică, poate ai avut recent un moment de repaos, când lucrurile au stat în loc și ai avut ocazia să te bucuri de clipe unice în viață, precum o cerere în căsătorie, aducerea pe lume a unui copil sau pur și simplu de sărbătorirea unui eveniment important din viața ta. Dar, cum din păcate nu putem opri timpul în loc, aceste bucurii aduc mai departe prilejul de a celebra evenimentul cu toți cei dragi nouă, adică, organizarea unei nunți, a unui botez sau a unui eveniment de orice tip.

 

Și te gândești acum, cu toate task-urile tale zilnice, când vei mai avea timpul necesar să te ocupi și de acest lucru? Cât timp implică organizarea unui eveniment?

 

Ei bine, este evident că fiecare tip de eveniment presupune diferite implicații, însă deoarece nunta este printre cele mai complexe petreceri de organizat, o vom lua ca exemplu în acest articol. Mai departe, în baza detaliilor discutate aici, lăsăm creativitatea și imaginația ta să contureze specific orice tip de eveniment urmează de planificat în agenda ta.

 

EpicPlan, cel mai bun prieten al tău în organizarea evenimentelor de poveste

 

 

Înainte să pornim înșiruirea activităților și astfel, să estimăm timpul necesar organizării unui eveniment, vrem să-ți spunem doar atât: oricât de mult și de copleșitor îți poate suna totul la prima vedere, dacă folosești platforma EpicPlan, este ca și cum ai salvat deja jumătate din timpul tău. Creează-ți chiar acum un cont GRATUIT și convinge-te singur/ă.

În principiu, organizarea unei nunți se desfășoară în decursul a minim un an. Și nu, nu pentru că e atât de solicitant încât avem nevoie de 365 de zile pentru a planifica totul, însă este necesar ca unele servicii să fie contractate din timp. Printre acestea ne referim la: sala de eveniment/ restaurantul, dj-ul sau bandul live, starostele sau mc-ul și echipa foto-video. Aceste elemente sunt esențiale atunci când vorbim de un eveniment, și pe care, trebuie să le rezervi din timp pentru a te bucura de alegerile tale preferate.

 

Apoi, urmează un răgaz de aproximativ 4-5 luni, timp în care este recomandat să te ocupi de conturarea unei liste de invitați. În cadrul platformei EpicPlan, poți crea o listă cu aceștia, ușor de editat ulterior, fără să te complici cu multiple liste în Excel sau mai cu seamă, scrise în creion.

 

Tot în acest timp, este bine să faci un research pentru rochia de mireasă, respectiv, costumul de mire. Te încurajăm să creezi chiar un Wedding Board unde să adaugi poze cu decorul sălii care ți-ar plăcea, verighetele preferate, paleta de culori pe care o dorești pentru eveniment și așa mai departe. Practic, este o perioadă de research pentru toate lucrurile care urmează și pe care le găsești în lista de activități disponibilă în contul tău de EpicPlan. Aceste task-uri le poți face oricând îți găsești câte 20-30 de minute la final de zi sau chiar în weekend.

Cu 6 luni înainte de eveniment, urmează o nouă serie de contractare de furnizori, printre care amintim: tort și candy bar, cocktail bar, mărturii, invitații, aranjamentele florale și orice alte servicii mai dorești pentru evenimentul vostru. Tot acum este bine să dai comanda pentru rochia de mireasă și costumul de mire, la fel, să vă achiziționați verighetele.

 

Toate acestea le poți găsi relativ rapid în cadrul târgurilor de nunți, în cazul în care contextul actual va permite organizarea lor, sau le poți accesa din lista de furnizori în continuă actualizare, disponibilă pe EpicPlan.

 

Urmează un nou răgaz de 4 aproximativ luni, căci mai apoi începe planificarea și organizarea detaliilor. Trimiterea invitațiilor, programări la salon, probe de rochie/ costum, stabilirea tradițiilor și așa mai departe.

 

Prin urmare, așa cum vezi, planificarea efectivă nu durează mai mult de câteva zeci de ore, cumulate în decursul unui an. Mai mult, dacă alegi să fii organizat și să-ți creezi un cont GRATUIT pe EpicPlan, acest timp se reduce considerabil.

 

 

În platformă vei găsi înșiruite toate activitățile pe care trebuie să le bifezi, unde poți seta termene limită și adăuga notițe. Așa cum am spus, poți alcătui lista de invitați, iar în baza ei, să te ocupi direct de așezarea la mese direct în platformă. Probabil cel mai utilizat și îndrăgit tool este calculatorul de bugete, care îți calculează exact cheltuielile, iar în baza lor, te ajută să estimezi veniturile de la finalul evenimentului.

Noi îți dorim multă energie și mult entuziasm în organizare, astfel încât la final, să te bucuri din plin de evenimentul tău de poveste!

Abonează-te la newsletter

Previous
Organizarea unui eveniment online
Cât timp implică organizarea unui eveniment?