Organizare nuntă cu buget redus

Posted on 6 min read

În comparație cu a plăti costurile pe care le presupune o nuntă fastuoasă, o organizare strategică și bine pusă la punct când vine vorba de acest eveniment reprezintă evident varianta mai economică. Cu toate acestea, o nuntă cu buget redus nu înseamnă că nu puteți avea în continuare o ceremonie tradițională și o recepție de neuitat. Aveți nevoie doar de a vă seta un buget!

Determinarea bugetului nunții poate fi o sarcină complicată dacă nu ați planificat niciodată un eveniment mare înainte. Este dificil să te încadrezi într-o sumă anume dacă nu ești sigur de cât de multe servicii se pot încadra în aceasta. Uneori, nunta pe care v-o doriți nu se aliniază cu ceea ce vă permiteți și atunci trebuie găsite soluții.

Vrei să deții controlul, pas cu pas, asupra planificării nunții tale și să te asiguri că nu ți-a scăpat nimic? EpicPlan te ajută cu:

  • O listă complexă de activități pentru planificarea nunții tale
  • Controlul bugetului
  • Gestionarea listei de invitați
  • Aranjarea invitaților la mese
  • Modele invitații online și pentru print

Vrei să deții controlul, pas cu pas, asupra planificării nunții tale și să te asiguri că nu ți-a scăpat nimic? EpicPlan te ajută cu:​

  • O listă complexă de activități pentru planificarea nunții tale
  • Controlul bugetului
  • Gestionarea listei de invitați
  • Aranjarea invitaților la mese
  • Modele invitații online și pentru print

Nunta este una dintre cele mai importante zile din viața voastră împreună, așa că s-ar putea să simțiți presiune din partea familiei și a prietenilor apropiați în a planifica un eveniment elaborat. Chiar și în acest caz, nu e nevoie de împrumuturi sau datorii. Puteți avea o nuntă memorabilă, indiferent de buget, iar EpicPlan vă poate fi de folos ca platformă de organizare, calculare buget și implicit crearea întregului plan de nuntă.

Dacă nu doriți să investiți o mulțime de bani într-o singură zi, deși una foarte specială, iată câteva sfaturi practice de planificare pentru o nuntă cu un buget redus pe care să le luați în considerare:

Cum să reduceți costurile nunții

De la alegerea unui loc de nuntă neobișnuit până la a găsi metode creative de divertisment, mai jos sunt câteva sfaturi de top pentru a vă bucura de ziua dumneavoastră specială pentru o fracțiune din cost.

1. Alege cu grijă perioada și ziua nunții

Puteți obține locația perfectă pentru o sumă mai mică în timpul zilei voastre speciale, alegând să nu vă căsătoriți sâmbăta sau vara târziu, spre toamnă. Majoritatea cuplurilor se căsătoresc sâmbăta. Optați pentru o altă zi și anunțați-vă invitații din timp.

Adesea, puteți obține o reducere de 50% sau chiar mai mult din prețul unei locații dacă sunteți pregătit să vă înscrieți pentru o dată disponibilă în afara sezonului sau care s-a deschis din cauza unei anulări.

2. Reduce lista de invitați

Reducerea listei de invitați este o altă modalitate de a scădea costurile. Cu cât numărul de oaspeți este mai mare, cu atât devine mai stresant și mai costisitor, iar voi aveți mai puțin timp să vă bucurați de ziua cea mare, care se presupune a fi despre voi! 

Cu toate acestea, nu excludeți membrii ai familiei sau prieteni foarte apropiați. Nu doriți să iscați discuții aprinse.

3. Alegeți un loc unic pentru nuntă

Nu trebuie să vă organizați ziua cea mare neapărat într-un hotel elegant. Localurile și zonele disponibile în aer liber în timpul anotimpurilor calde pot deveni locații de nuntă facile și ieftine. Închirierea unei proprietăți mari de vacanță care funcționează ca loc de nuntă și cazare poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a economisi bani. 

4. Luați în considerare pachetele și ofertele de nuntă rentabile

Multe locuri de nuntă oferă pachete care includ, să zicem, un pahar de vin per invitat, o masă cu trei feluri și un DJ. Acestea reduc costurile și pot fi evident o variantă mai ieftină decât a rezerva totul separat, lucru de care vă puteți ocupa în momentul organizării meselor de nuntă.

Merită întotdeauna să comparați pachetele și ofertele cu costul total al închirierii unei locații plus taxa unui catering local.

5. Cumpără-ți propria băutură

Majoritatea locațiilor de nuntă oferă reduceri în cazul în care vă aduceți propriul alcool, iar aprovizionarea cu cel puțin o parte din el de la un supermarket vă poate economisi bani. Să presupunem că o sticlă de șampanie costă 120 de lei luată de la furnizorul de nuntă și doar jumătate din această sumă cumpărată de la un centru comercial.

6. Scade din costurile pentru păr și machiaj

O opțiune viabilă pentru orice mireasă îndemânatică este să se aranjeze pentru marele eveniment singură. Însă există și alte opțiuni. Saloanele locale de coafură sau înfrumusețare în general, pun la dispoziție adesea oferte speciale pentru mirese și domnișoare de onoare. Depinzând de numărul de persoane și cerințele de coafură și machiaj, costul poate scădea considerabil.

7. Economisește bani la achiziționarea rochiei de mireasă

Miresele moderne pot și în general aleg rochii sau ținute neobișnuite pentru marea zi pentru a depăși anumite tipare tradiționale. Cu toate acestea, chiar dacă îți dorești o rochie tradițională albă și rochii tematice pentru fiecare domnișoară de onoare, furnizorii de rochii specialiști nu sunt singurele locuri spre care să te orientezi. Încearcă secțiunile de rochii de seară ale magazinelor universale dacă optezi pentru ceva mai puțin tradițional. Iar pentru rochiile domnișoarelor de onoare poți opta pentru a cumpăra materiale și a le face pe toate, după placul fetelor, la croitor.

Dacă vrei o rochie de mireasă clasică, caută din timp la reduceri, și vinde-o ulterior nunții unei prietene ori online. Achiziționarea unei rochii de mireasă purtată doar o dată, de altcineva, este și aceea o opțiune. Închirierea ei pentru o seară, de asemenea.

8. Fiți creativi

Creați și imprimați-vă propriile invitații folosind servicii online, materiale ieftine ;i un design minimalist. Dacă doriți să treceți cu totul în zona digitală, trimiteți invitaților un e-mail cu un text și design personalizat.

Dacă sunteți creativi și răbdători, puteți oricând să vă faceți propriile decorațiuni, ceea ce nu doar că poate deveni distractiv, dar vă poate și economisi bani. Domnișoarele de onoare și cavalerii pot fi și ei de folos în acest proces. Ați putea chiar și să încercați să vă sortați propriile flori de nuntă și să creați singuri aranjamente simple și de bun gust, cu flori de sezon, la prețuri rentabile.

O altă idee este să vă faceți propriile mici cadouri de nuntă pe care să le oferiți ulterior invitaților, cum ar fi mici borcănașe de dulceață de casă. O donație caritabilă în numele prietenilor și familiei este, de asemenea, o idee bună.

Cabinele foto au devenit un element de bază al evenimentelor de acest gen în ultimii ani. Dar acestea sunt destul de costisitoare. Vestea bună este că puteți colecta imagini amuzante pur și simplu instalând o tabletă pe un trepied într-un colț al sălii, iar la orice magazin local de haine sau recuzită puteți găsi niște pălării și măști caraghioase.

9. Apelează la prieteni și familie pentru divertisment și alte servicii

Lista voastră de invitați include o coafeză, un florar sau un fotograf profesional, fiecare plătit individual? Ați putea oricând profita de faptul că unul dintre membrii familiilor voastre este brutar sau un violonist talentat, pentru a reduce eficient din costurile acestor servicii.

Dacă este cazul, încercați să le cereți să vă ajute oferindu-vă timpul lor, mai degrabă decât cumpărând un cadou de nuntă.

10. Renunță la meniul complet cu trei feluri

În funcție de stilul zilei voastre de nuntă, locație și tematică, un open bar și un bufet sau o se pot dovedi a fi la fel de delicioase, iar petrecerea ar putea fi chiar mai distractivă decât dacă ai organiza o masă.

Cu puțină determinare și efort puteți nu doar să vă organizați nunta ideală, dar și să economisiți sume considerabile, iar EpicPlan vă stă la dispoziție în acest scop!

Abonează-te la newsletter

Previous
Lista cheltuielilor de nuntă
Organizare nuntă cu buget redus