Nuntă în aer liber – Cele mai utile sfaturi 2023

Posted on 4 min read

Indiferent dacă alegeți să organizați o nuntă în aer liber, o cununie civilă în aer liber, o petrecere numeroasă sau doar cu cei apropiați, există câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare atunci când alegeți cum să planificați totul pentru o nuntă afară. Cum trebuie să vă pregătiți pentru oaspeții de toate vârstele? Cum procedați în cazul unor schimbări meteorologice? Sunteți pregătiți să gestionați costuri surpriză? Un astfel de eveniment necesită câteva eforturi în plus față de o nuntă organizată înăuntru, dar mai ales in sezonul cald, multe cupluri preferă să se bucure de marea lor zi în aer liber, alături de cei dragi.

organizare nunta in aer liber

Mai întâi de toate, aspectul care primează este alegerea unei locații de nuntă în aer liber. Unii optează pentru nuntă în grădină, alții preferă să așeze mesele la umbră, lângă pădure, ori chiar și pe plajă, departe de valuri, la apus. În funcție de locația aleasă, există câteva elemente de organizare care trebuie adaptate contextului, fie că e vorba de transportul asigurat tuturor invitaților, fie că e nevoie de o firmă de catering dispusă să se deplaseze și să rămână la locația aleasă, oriunde ar fi aceasta. Pe cât de spectaculoasă poate să fie o nuntă în natură, pe atât de complex de organizat. De asemenea, cercetați din timp cât costă o nuntă în aer liber, pentru a fi siguri că vă încadrați în bugetul prestabilit.

Vrei să deții controlul, pas cu pas, asupra planificării nunții tale și să te asiguri că nu ți-a scăpat nimic? EpicPlan te ajută cu:

 • O listă complexă de activități pentru planificarea nunții tale
 • Controlul bugetului
 • Gestionarea listei de invitați
 • Aranjarea invitaților la mese
 • Modele invitații online și pentru print

Vrei să deții controlul, pas cu pas, asupra planificării nunții tale și să te asiguri că nu ți-a scăpat nimic? EpicPlan te ajută cu:​

 • O listă complexă de activități pentru planificarea nunții tale
 • Controlul bugetului
 • Gestionarea listei de invitați
 • Aranjarea invitaților la mese
 • Modele invitații online și pentru print

Cele mai bune sfaturi pentru a organiza o nuntă în aer liber

Pentru a vă bucura în tihnă de un astfel de eveniment, asigurați-vă că țineți cont de toate elementele de organizare de nuntă în aer liber:

 1. Fiți eficienți! Dat fiind că deplasarea la o locație impusă este mai complicată atât pentru voi cei care organizați, cât și pentru oaspeții voștri, nu trebuie neapărat să căutați locații de cununie civilă în aer liber separat de locuri pentru nuntă în aer liber. Cu puțin efort și discuții organizatorice în prealabil, acestea se pot desfășura la aceeași locație.
 2. Luați în considerare sezonul ales! Pentru o nuntă de vară, aduceți ventilatoare și unități portabile de aer condiționat pentru a menține temperatura plăcută pentru oaspeții voștri, ori în lunile mai reci, puneți la dispoziție încălzitoare portabile și serviți din timp ceva cald, cum ar fi vin fiert sau ciocolată caldă. De asemenea, poate doriți să corectați terenul denivelat și să amplasați panouri de perete, pentru a proteja împotriva vântului sau ploii.
 3. Fiți clari în invitație! Anunțați din timp oaspeții la ce să se aștepte pentru a știi cum să se îmbrace și cum să se deplaseze la locația aleasă. Aceștia s-ar putea să aibă nevoie de încălțăminte mai confortabilă sau o pereche de pantofi de schimb, ori chiar și o pelerină de ploaie pregătită. Asigurați-vă că invitația exprimă clar unde va avea loc nunta.
 4. Alegeți tehnici de iluminare sigure. Asigurați-vă că vă consultați cu un expert în iluminat pentru a evita orice risc când vine vorba de organizarea unei ceremonii în aer liber, mai ales în ceea ce privește rezistența sistemului de iluminat în fața vântului și a ploii. Luminile alese trebuie de asemenea dispuse în așa fel încât să vă scoată în evidență decorul. A avea zone întunecate nu numai că diminuează din frumusețea decorului ales, dar poate fi și nesigur. Asigurați-vă că toate căile de acces, mesele și toaletele sunt iluminate corespunzător.
 5. Pregătiți un plan de rezervă. Nu contează despre ce lună a anului este vorba sau cât de aproape de oraș este locația aleasă, o nuntă în aer liber necesită întotdeauna un plan de rezervă, pentru a evita neplăceri neprevăzute. Ori că se pune problema de a asigura transportul tuturor oaspeților spre o zonă sigură, în caz de vreme rea, ori că trebuie să ai pregătite pelerine de ploaie pentru toată lumea, uneori aspectul acesta poate deveni destul de costisitor, dar este important să fii mereu pregătit. Fie că e vorba de frumusețea unui țărm stâncos, intimitatea unei grădini botanice japoneze ori familiaritatea grădinii casei părintești, aspectul estetic al unei nunți în aer liber reprezintă o experiență unică. Cu toate acestea, oricât de spectaculos poate fi rezultatul final, acesta necesită o cantitate semnificativă de lucru și orchestrație pentru a fi pregătiți în caz de orice, iar EpicPlan vă stă la dispoziție pentru a nu omite vreun detaliu organizatoric. De la felul în care așezați mesele, la modul în care alegeți să iluminați locul, până la meniu, toate detaliile adaugă experienței marelui eveniment.
 6. Recomandăm să creați invitațiile de nuntă online pentru un mod inovativ de transmitere a acestora, dar și o reducere de costuri pentru viitoarea familie.

Abonează-te la newsletter

Previous
Nuntă și botez – 2 în 1
Nuntă în aer liber – Cele mai utile sfaturi 2023