2020 ne-a învățat că se poate și altfel, că viața nu merge mereu în direcția pe care o vedem noi sau în direcția cu care suntem obișnuiți. Am aflat ca lucrurile pot merge chiar mai bine și atunci când contextul pare să fie unul sumbru.

Sub nicio formă, nu anulăm gravitatea acestei perioade și consecințele ei. Dar acest context este și o oportunitate, oportunitate de a ne reinventa, de a schimba modul de acțiune, de a face lucrurile altfel decât suntem obișnuiți. În mai puține cuvinte, ne este testată capacitatea de a ne adapta și a ieși din starea de confort. Trebuie doar să ne dorim să vedem această oportunitate.

Și în ceea ce privește evenimentele vieții personale și/sau profesionale suntem obligați să facem lucrurile altfel sau să anulăm. Depinde de fiecare dintre noi ce alegem, ce ne dorim.

Dar să anulăm bucuriile vieții poate avea repercursiuni emoționale pe care poate nu le conștientizăm acum. Este important să sărbătorim, să fim împreună, până la urmă suntem ființe sociale. Atunci când nu putem fi împreună la propriu, ne putem gândi cum să reinventăm acest “împreună” atât de râvnit.

Iar tehnologia ne dă soluția, evenimente online


Și de ce nu? Chiar dacă fizic nu suntem unii lângă ceilalți, ne putem vedea, putem “închina” un pahar de vin în cinstea sărbătoriților și/sau a reușitelor, putem glumi, râde, putem povesti despre diverse, putem asculta muzică și ne putem bucura de “compania” celorlalți.

Indiferent de dimensiunea evenimentului, se poate! Da, se poate și online.

Cum? 

Invitați local (acasă, pe terasă sau într-o locație permisă conform restricțiilor actuale) numărul maxim de persoane permis în cazul tipului de eveniment organizat, filmați live evenimentul și invitați restul persoanelor online.

Atât timp cât restricțiile actuale sunt în vigoare, vă recomandăm să țineți cont de prevederile legale privind numărul maxim de persoane dintr-o locație și gradul de rudenie.

Pași pentru organizarea unui eveniment online

 1. În primul rând stabiliți “locația“ sau locul de desfășurare. Mai exact, alegeți serviciul de streaming video (Zoom, WebEX, Google Hangouts, Twitch, Skype, FB, Hangouts etc). Asigurați-vă că versiunea aleasă este potrivită numărului de invitați online și că aveți o conexiune bună la internet. 
 2. Trimiteți invitațiile online prin e-mail sau social media și indicați data, ora precum și link-ul de conectare.
 3. Decorați propria încăpere într-un mod festiv, tematic, în funcție de tipul de eveniment și tematica acestuia.
 4. Îmbrăcați-vă, coafați-vă, machiați-vă în funcție de tipul și tematica evenimentului chiar dacă sunteți în încăpere doar tu și partenerul. Exemplu: dacă este vorba de organizarea unei nunți, purtați rochia de mireasă, respectiv costumul de mire.
 5. Contractați serviciile necesare evenimentului: 
  • Ținută
  • Coafor
  • Machiaj
  • Staroste
  • Preot (dacă este vorba de o cununie religioasă sau botez)
  • DJ, formație (dacă vă doriți)
  • Aranjamente florale (în funcție de eveniment)
  • Coregrafie dansul mirilor (în cazul unei nunți)
  • Cadouri pentru invitați trimise direct la adresele lor ca surpriză
  • Și, bineînțeles, lista poate continua în funcție de evenimentul vostru și de tematica acestuia.
 6. Asigurați-vă că transmiteți tuturor participanților online codul vestimentar al evenimentului (dacă alegeți să aveți unul).
 7. Transmiteți tuturor invitaților online contul bancar sau adresa pentru dar (în cazul nunții, botezului, aniversării sau a oricărui alt tip de eveniment cu dar).

Cine vrea să fie acolo, va fi pentru că este vorba de tine/voi, cel mai probabil va da și darul de nuntă/botez/zi de naștere/aniversare și vă veți distra de minune! 

Distanța nu va mai fi o problemă, prietenii dragi din orice țară pot fi alături de voi chiar dacă, într-un context normal, nu ar fi putut călători din diverse motive.

Mai mult decât atât, cu siguranță evenimentul vostru va fi și va rămâne unul memorabil și prin natura contextului actual, pentru ca bucuriile vieții nu se amână!

Ca și în cazul unui eveniment organizat local, lista de activități de pe platforma EpicPlan precum și celelalte funcționalități vă ajută și de această dată. 

Trebuie doar să vă faceți un cont gratuit și veți avea totul la îndemână, în orice moment.

Abonează-te la newsletter

Previous
Organizarea unui eveniment restrâns
Organizarea unui eveniment online