Lista cheltuielilor de nuntă

Posted on 5 min read

Vă întrebați care sunt, în medie, cheltuielile de nuntă? Odată cu creșterea vertiginoasă a costurilor unui asemenea eveniment, este timpul să vă familiarizați cu construirea unui buget de nuntă care să economisească sume substanțiale – și să vă ofere totuși o experiență grozavă la sfârșitul zilei!

Evident, costurile nunții tale pot varia în funcție de câți invitați ai, de cât de mult vrei să investești în inelului de logodnă și de cât de formală sau spectaculoasă dorești să fie nunta. Costul unei nunți cu 100 de persoane sau mai mult, este semnificativ mai mare decât cel al unei nunți intime.

Lista de cheltuieli de nuntă include în mare parte următoarele:

  • Tinute
  • Mâncare și băutură
  • Aranjamente florale și decorațiuni
  • Cununie civilă și religioasă
  • Foto & video
  • Muzică
  • Invitații și alte materiale
  • Transport și cazare
  • Alte cheltuieli

Vrei să deții controlul, pas cu pas, asupra planificării nunții tale și să te asiguri că nu ți-a scăpat nimic? EpicPlan te ajută cu:

  • O listă complexă de activități pentru planificarea nunții tale
  • Controlul bugetului
  • Gestionarea listei de invitați
  • Aranjarea invitaților la mese
  • Modele invitații online și pentru print

Vrei să deții controlul, pas cu pas, asupra planificării nunții tale și să te asiguri că nu ți-a scăpat nimic? EpicPlan te ajută cu:​

  • O listă complexă de activități pentru planificarea nunții tale
  • Controlul bugetului
  • Gestionarea listei de invitați
  • Aranjarea invitaților la mese
  • Modele invitații online și pentru print

Nouă moduri de a economisi bani la nunta ta

Pentru a avea o nuntă care să se încadreze în bugetul stabilit, dar care să se și ridice șa nivelul așteptărilor, va trebui să fiți creativi, inovatori și să fiți pregătiți să faceți niște alegeri dificile.

Începeți acest proces ținând cont de următorii pași:

1. Evitați sâmbăta

Costurile de recepție de nuntă cresc în weekend – în special sâmbătă. Dar dacă schimbați data într-o zi de vineri, puteți economisi până la 30% din costul total al locației. Și, dacă treceți la o perioadă de extrasezon – să zicem în martie sau noiembrie – veți economisi și mai mulți bani.

2. Invitați mai puține persoane

Simpla renunțare la numai zece persoane de pe lista de invitați poate economisi în mod menționabil din costurile nunții. Încercați să restrângeți lista la persoanele pe care vi le doriți cu adevărat alături de voi în ziua mult așteptată.

3. Verificați tarifele per oră pentru orice serviciu necesar

Chiar considerați că aveți nevoie de un fotograf la îndemână pentru opt sau zece ore? Același lucru este valabil și pentru un florar sau un cameraman. Ce puteți face în schimb este să cereți profesioniștilor serviciilor de nuntă tarife pe oră, în loc de tarife pe zi sau taxe fixe și să nu vă sfiiți din a căuta până când găsiți oamenii care să funcționeze în bugetul impus. Această tactică funcționează mai ales în cazul nunților în afara sezonului sau al nunților care nu au loc sâmbătă, când cererea pentru servicii profesionale de nuntă este mult mai mare.

4. Fiți creativi în ceea ce privește mesele de la nuntă

Stabiliți un preț per persoană invitată, pentru mesele de la recepție, renunțați la cinele tradiționale cu trei sau patru feluri de mâncare și interesați-vă în legătură cu bufetele, unde anumite opțiuni de luat masa, de la aperitive până la paste sau friptură, dulciuri sau fructe, sunt așezate într-un loc anume rezervat. Construiți o astfel de masă de tip bufet și economisiți până la 25% sau mai mult din costurile mesei de nuntă.

5. Organizați ceremonia și recepția în același loc

Tot mai des în ultima vreme, localurile, restaurantele sau sălile alese pentru a ține recepția și petrecerea din ziua nunții, sunt, de asemenea, deschise pentru a găzdui ceremonia de nuntă. Gruparea celor două în același loc poate economisi din plata separată pe care ar trebui să o faceți dacă ați dori ca ceremonia de nuntă și locul de recepție să se desfășoare în locații diferite. Puteți negocia un preț mai bun avându-le pe ambele în același loc și, eventual, puteți obține o taxă mai mică pentru ceremonie dacă rămâneți și la recepție acolo.

6. Comparați prețurile și serviciile

Odată ce ați ales serviciile dorite, cel mai bun mod de a identifica prețurile corecte și de a estima factura totală este să întrebați în jur. Discutați cu prietenii și familia care au trecut recent prin acest proces. Astfel, având o privire de ansamblu, veți obține oferte pe placul vostru, iar apoi puteți alege opțiunile pe care le considerați cele mai bune.

Pe măsură ce faceți cumpărături, fiți atent la ceea ce este inclus în taxe. Unele locații oferă mese, scaune, lenjerie de pat și echipamente audio fără costuri suplimentare. Alții taxează suplimentar sau vă solicită să închiriați aceste articole din surse externe. Comparați toate opțiunile, în timp ce evaluați costurile.

7. Negociați dacă este necesar

Dacă considerați că este necesar să negociați, faceți-o cu atenție și respect. Nu vă doriți să insultați în nici un fel un profesionist care și-a stabilit tarifele personale cu un anume motiv, însă trebuie să țineți cont de nevoile personale mai întâi de toate. Cei care se află abia la început în afacere vor percepe de obicei mai puțin decât cei cu mai multă experiență.

De asemenea, puteți reduce cheltuielile pe cont propriu. Luați în considerare a cere celor care prestează servicii în cadrul nunții voastre să reducă ceea ce este inclus în pachetele lor, dacă decideți că nu aveți nevoie de anumite lucruri incluse. De exemplu, cereți fotografului să lucreze câteva ore în loc de toată ziua sau aflați dacă furnizorul de catering poate limita oaspeții la una sau două băuturi în loc să ofere un bar deschis.

8. Anticipați costurile suplimentare

Chiar și cu o planificare atentă, surprizele pot apărea oricând. Se sugerează în general să aveți o rezervă de 10% în bugetul nunții pentru a acoperi depășirile de buget și suplimentările necesare, cum ar fi livrarea tortului sau materiale adiționale pentru invitații.

9. Luați totul în considerare înainte de stabilirea bugetului

Nu vă lăsați copleșit de presiuni din partea rudelor, prietenilor, rețelelor sociale sau a rapoartelor de cheltuieli. Bugetul nunții dumneavoastră ar trebui să se alinieze cu veniturile, cheltuielile pe care vi le doriți și alte obiective financiare. 

Odată ce ați stabilit un buget, decideți ce tip de nuntă doriți și începeți să comparați costurile, pentru a deduce cifra finală. Folosiți calculatorul de nuntă EpicPlan pentru a vă organiza eficient orice fel de costuri și pentru a afla din timp ce veți cheltui, de la cele mai importante aspecte precum mâncare și băutură, până la detalii precum hârtia folosită pentru invitații.

Adevărul este că nu trebuie să sapi foarte adânc pentru o experiență decentă de nuntă, iar banii economisiți pot fi folosiți în alte scopuri, cum ar fi un avans pentru viitoarea voastră casă sau economii pentru costurile pe care le presupune luna de miere, care este strict despre tine și partenerul tău.

Cu toate acestea, veți rămâne fără doar și poate cu amintirile unei nunți de neuitat în acest proces!

Abonează-te la newsletter

Previous
5 aspecte esențiale în organizarea unui eveniment corporate
Lista cheltuielilor de nuntă