În acest articol vom vorbi despre prima idee de eveniment în pandemie dintre cele menționate în articolul 3 idei de organizare evenimente în 2021

Un eveniment restrâns, alături de cei mai dragi sufletelor noastre, este ceva la care visăm foarte mulți, mai ales când vine vorba de o nuntă sau un botez.

Însă, etichetele sociale, “datoriile” părinților sau ale noastre, ce zice lumea și lista poate continua, ne determină să renunțăm la ceea ce ne dorim cu adevărat.

Așadar, ajungem să facem nunta, botezul sau aniversarea, mai mult pentru ceilalți decât pentru noi. Ne stresăm, ne frustrăm, iar în ziua evenimentului nu mai avem energia, dispoziția necesară pentru a ne simți bine.

Totul devine mai stresant, mai greu, drumul este mai anevoios atunci când vrem, mai degrabă, să îi mulțumim pe ceilalți, nu-i așa?

Să nu uităm că, orice eveniment am face, este important să îl facem pentru noi în primul rând. Bineînțeles, este important ca și cei dragi sa se simtă bine, dar deciziile cu privire la planificare, servicii, număr de invitați, locație etc, le luăm noi și suntem împăcați cu ceea ce decidem.

Ce înseamnă eveniment restrâns?

Un eveniment cu până în 50 de invitați, de regulă sunt familia și prietenii apropiați. 

Nu intră în calcul vecinii, colegii și cunoștințele, dacă nu fac parte din una dintre cele două categorii de mai sus.

Care sunt beneficiile unui eveniment restrâns?

  • O atmosferă intimă, degajată. Nu trebuie să impresionați pe nimeni, deja cei dragi vă iubesc și vă apreciază. Orice scăpare în dansul mirilor sau playlist, spre exemplu, vor fi trecute cu vederea rapid.
  • Mai puțin stres, mai multă distracție (pentru toată lumea). În ziua evenimentului veți avea parte doar de emoții frumoase și veți fi preocupați de crearea amintirilor de neuitat alături de cei mai dragi vouă.
  • Pisica și/sau cățelul nu vor încurca pe nimeni. 🙂
  • Timp de socializare cu invitații, fiecare se va simți important și va fi foarte apreciativ mai apoi. Bineînțeles, mai sunt și excepții.
  • Ținute mai puțin formale, confortabile (dar să nu fie prea confortabile, voi stabiliți limitele).
  • Costuri mult mai mici, mai ales că nu puteți controla valoarea darului fiecărui invitat. Știm cu toții, costurile cele mai mari sunt calculate per invitat.

Suntem convinși că mai găsiți voi și alte beneficii.

Unde se poate organiza un eveniment restrâns?

Sunt foarte multe posibilități aici, depinde de fiecare ce anume își dorește.

Poate fi la munte, pe marginea unui lac, pe o insulă, într-o altă țară, într-un PUB, la o pensiune sau chiar acasă.

Indiferent de locația pe care o alegi, important este să fie decizia ta/a voastră.

Cum ne îmbrăcăm?

De regulă, evenimentele restrânse nu cer o ținută formală și, de multe ori, costisitoare financiar si emoțional.

În cazul în care veți alege să organizați un eveniment tematic, nu uitați să anunțați din timp toți invitații.

Dacă va fi port tradițional sau poate o tematică rock/pop/royal etc, oamenii au nevoie să își achiziționeze anumite piese specifice tematicii alese.

Dacă nu ați optat pentru eveniment tematic, ținuta este, de regulă, una casual sau smart casual. Fiecare cum se simte bine.

Dacă este vorba de o nuntă, mireasa și mirele vor purta, cel mai probabil, rochie de mireasă și costum. Și în acest caz ținutele pot fi mai simple decât în cazul unei nunți mari, mai puțin accesorizate și cu încălțăminte (mai) comodă.

Totuși, vă recomandăm să puneți niște limite pentru ținuta invitaților. Fără papuci de plajă spre, exemplu, decât dacă evenimentul este pe plajă:)

Invitații vor apărea în pozele de eveniment și poate este important pentru voi să nu apară oricum.

Lăsați-vă imaginația să zburde. Orice veți alege, va fi fără cusur!

Coafură și machiaj

Vă recomandăm ca, coafura să fie cât mai lejeră, să vă simțiți bine. Fără prea mult fixativ, pentru ca părul să nu vi se pară greoi sau inflexibil. 

Un hair stylist bun este important în cazul în care trebuie să țineți cont de o anumită tematică.

Un machiaj de zi, fresh, merge foarte bine chiar dacă evenimentul este unul de seara sau chiar peste noapte. 

Nu vă recomandăm culorile puternice decât dacă sunt importante pentru tematica aleasă. Fondul de ten cât mai hidratant, ușor, ajută la o stare de bine.

Planificarea propriu-zisă a evenimentului

Dacă vă faceți un cont gratuit pe epicplan.ro și vă creați evenimentul dorit, veți găsi pe platformă tot ceea ce aveți nevoie pentru organizarea evenimentului vostru drag. 

  • Listele de activități merg pentru evenimente de orice dimensiune și te ajută să nu îți scape nimic din procesul de pregătire și organizare.
  • Gestionarea bugetului este la fel de importantă pentru un eveniment mic sau mare. 
  • Calculatorul de buget poate fi folosit cu succes, pentru nunți deocamdată, indiferent de dimensiunea evenimentului. Și lista poate continua.

Folosiți toate funcționalitățile necesare evenimentului vostru pentru a vă bucura și distra la maxim în ziua cu pricina.

Abonează-te la newsletter

Previous
3 idei de organizare evenimente în 2021
Organizarea unui eveniment restrâns