Nuntă și botez – 2 în 1

Posted on 5 min read

În timp ce unii preferă să-și organizeze nunta și botezul sub forma a două evenimente separate, există cupluri în care cei doi ar fi mai mult decât ușurați să poată organiza nunta și botezul în aceeași zi. Nu toată lumea își dorește să investească timp și bani în două ocazii care pot fi cu ușurință combinate în diverse moduri creative. 

Dacă nu sunteți fanul organizării de evenimente, luați în considerare organizarea de nuntă și botez în același timp!

Pregătiți invitații cât mai creative

Luând fiecare pas în ordine, trebuie, mai întâi de toate, să creați invitații care să încorporeze în mod cât mai potrivit celebrarea celor două evenimente. Anunțați din timp toți oaspeții că ați decis să îi aveți alături la două tipuri de ceremonii religioase, pentru care aceștia trebuie să se înarmeze cu răbdare. Amintiți-le că petrecerea ulterioară este comună, iar orice fel de cadou plănuit pentru botezul micuțului vostru, trebuie astfel oferit în ziua nunții. De asemenea stabiliți aceste detalii și cu preotul pe care îl alegeți!

Invitații aflați la mare distanță n-ar putea decât să se bucure de așa inițiativă, nefiind nevoiți să călătorească de două ori pentru două ocazii diferite ori să trebuiască să ia parte numai la unul dintre evenimente. Asigurați-vă că invitațiile menționează clar decizia voastră de a organiza botez și nuntă în aceeași zi, data și locația întregului eveniment.

Atunci când creați designul invitației, puteți adăuga o ilustrație care să includă noii părinți alături de copil ori puteți să notați numele copilului între numele voastre. Puteți de asemenea să păstrații nașii de nuntă și la botez în conținutul textului, pentru a indica natura celor două evenimente care vor avea loc. Încercați să faceți totul să fie cât mai natural și confortabil pentru voi, fără prea multe explicații.

Vrei să deții controlul, pas cu pas, asupra planificării nunții tale și să te asiguri că nu ți-a scăpat nimic? EpicPlan te ajută cu:

  • O listă complexă de activități pentru planificarea nunții tale
  • Controlul bugetului
  • Gestionarea listei de invitați
  • Aranjarea invitaților la mese
  • Modele invitații online și pentru print

Vrei să deții controlul, pas cu pas, asupra planificării nunții tale și să te asiguri că nu ți-a scăpat nimic? EpicPlan te ajută cu:​

  • O listă complexă de activități pentru planificarea nunții tale
  • Controlul bugetului
  • Gestionarea listei de invitați
  • Aranjarea invitaților la mese
  • Modele invitații online și pentru print

Găsiți elemente comune celor două evenimente

Este important să vă adaptați noii situații combinând activitățile care se potrivesc. De exemplu, atât nunta, cât și botezul pot avea photobooth. Nu ezitați să vă pozați nu doar ca proaspăt căsătoriți, ci și ca părinți, alături de copilul vostru și înconjurați de cei dragi.

Dacă decideți să proiectați un filmuleț cu voi ca și cuplu, nu uitați să adăugați și poze cu copilul, iar jocurile în care invitații trebuie să ghicească aspecte despre voi ca mire și mireasă, pot oricând să includă și informații despre copilul vostru, ca de exemplu cine a venit cu ideea numelui, ori când ați aflat dacă e băiat sau fată.

Cadourile de nuntă oferite invitațiilor pot să conțină numele vostru, dar și pe cel al copilului, la fel ca invitațiile, pentru a aminti tuturor că au celebrat nu doar cununia voastră, ci și botezul celui mai nou membru al familiei.

În toiul petrecerii, acordați o deosebită atenție copilului vostru

Lucru care presupune să vă asigurați că muzica nu va fi prea tare, iar masa voastră, la care va fi așezat și copilul, nu va fi prea aproape de boxe. În același timp, angajați o bonă, rugați un membru al familiei sau o domnișoară de onoare ori pe unul dintre cavaleri, să se ocupe de copil pe tot parcursul evenimentului. Bineînțeles că acesta va petrece timp cu voi, dar nu uitați totuși că e vorba de nunta voastră și trebuie, măcar din când în când să luați o pauză de la orice responsabilitate, să vă distrați, să dansați, să mâncați, iar cineva trebuie să fie cu ochii pe copilul vostru în tot acest timp. 

Totodată, asigurați-vă că există un loc liniștit în proximitatea locației evenimentului unde copilul poate fi dus să se odihnească, acesta nu va rezista pe perioada întregii voastre petreceri. Ar trebui să aveți un cărucior întotdeauna la dispoziție, cât și un pat într-o încăpere liniștită, departe de forfota petrecerii.

Așezați copilul cu voi la masă și ocupați-vă de bunăstarea lui și a voastră!

Totul va deveni mai avantajos financiar

Pe lângă închirierea unei singure locații pentru două evenimente ce pot costa, în funcție de numărul invitaților, aproape la fel de mult amândouă, crearea unui singur meniu și alegerea unei singure firme de catering sunt o modalitate excelentă de a economisi. De la aranjamente florale, la trupa sau DJ-ul pe care doriți să îl angajați, la fotograf și videograf, la a investi într-o singură ținută, totul se reduce la jumătate dacă decideți asupra organizării de nuntă și botez în aceeași zi. Când vine vorba de invitații aflați la mare distanță, nu doar că voi veți economisi din costurile cazării acestora, dar și pentru ei va fi mai simplu, fiind nevoie să plătească pentru transport o  singură dată, pentru a celebra două dintre cele mai importante evenimente din viața voastră.

Nu uita că scopul nunții este de a întări și celebra legătura specială pe care o împărtășești cu partenerul tău. Nu există nici un mod mai potrivit de a vă sărbători pe voi ca și cuplu, decât prin a-l celebra și pe copilul vostru. Acesta reprezintă toate angajamentele pe care vi le asumați unul față de celălalt, iar acesta nu trebuie exclus din evenimentele zilei voastre speciale. Tot ce este despre voi, este implicit și despre el.

Abonează-te la newsletter

Previous
Cât costă o nuntă în 2023
Nuntă și botez – 2 în 1